دکتر ناصر کرمی راد در گفتوگو با خبرنگار مانا در خصوص عملکرد تولید ماهیان خاویاری در سال ۱۴۰۳ از تولید ۷ هزار و ۵۶۸ کیلوگرم خاویار و سه هزار و ۳۱۷ تُن گوشت ماهیان خاویاری از ابتدای سال جاری خبر داد.
مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران، ادامه داد: این میزان از خاویار و گوشت طی شش ماهه نخست امسال در ۳۰۴ مزرعه فعال پرورش ماهیان خاویاری در کشور تولید شدهاند.
وی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر مزارع پرورش ماهیان خاویاری در ۲۲ استان کشور فعال هستند که استان گیلان با دارا بودن ۱۵۰ مزرعه فعال و استان مازندران با ۵۵ مزرعه فعال در صدر بیشترین پرورش دهندگان خاویار کشور قرار دارند.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه بخش اعظم گوشت ماهیان خاویاری و خاویار به کشورهای هدف صادر میشود و مقداری نیز به مصرف بازار داخلی میرسد، تصریح کرد: براساس آخرین آمار به دست آمده، طی شش ماهه نخست امسال دو هزار و ۸۱۵ تُن خاویار صادر شده است.
دکتر کرمی راد با اشاره به اینکه صادرات خاویار به ۲۵ کشور دنیا انجام شده است، گفت: امارات با صادرات هزار و ۹۳ تُن خاویار در صدر بیشترین میزان صادرات قرار دارد و کشورهای قطر، ژاپن، ترکیه، آلمان و بلژیک در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران، ارزش صادرات انجام شده را حدود یک میلیون و ۶۰۲ هزار دلار عنوان کرد و گفت: صادرات خاویار بدون وقفه در حال انجام است و این رقم تا پایان سال افزایش بیشتری خواهد داشت.